Ikonet bliver ikke ændret

For l�nge siden

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP, Win2003, Vista, Win2008, Win7

Hvis du oplever at dine ikoner på skrivebordet ikke ændrer sig, efter at du har lavet om i ikonet med et ikon-redigeringsprogram af en eller anden slags, har det det, som Poul Thomsen ville kalde "En naturlig forklaring":

Problemet er at Windows har en "cache-fil" hvor den gemmer alle ikonerne. Dette gør også at hvis du ændrer på en ikon, er det ikke altid at ikonen på skrivebordet ændres selv om du vælger en helt anden ikon og så vælger sin nye ikon, da ikonens navn, placering og størrelse ikke ændres i forhold til den, der ligger i "cache-filen"

Løsningen er at genstarte din computer i MS-DOS tilstand og slet filen "ShellIconCache" i dit Windows bibliotek, og herefter genstarte computeren. Herved genopbygges "cache-filen".
- Vær opmærksom på, at "ShellIconCache" er en skjult fil, så du skal bede Stifinderen om at vise de skjulte filer... (bruger du Total Commander skal du (i version 4 eller senere) gå ind under Konfiguration/Indstillinger og under fanen Skærm i rubrikken Visning af filer skal du markere Vis skjulte/system filer (kun for eksperter!))