Installer gammel dos

For l�nge siden

Generelt

Når man nu har installeret Windows 95 uden at beholde sin gamle DOS (hvad skulle du dog også bruge den til ?) og man så skifter mening og alligevel gerne vil installere en gammel DOS-version, - eller hvis man oprindelig beholdt sin gamle DOS-version, men efterfølgende har slettet den og nu har lyst til at bruge den alligevel, hvad gør man så ?

Først skal du indsætte linien Bootmulti=1 i MSDOS.SYS under sektionen [Options].
På denne måde vil du, når du genstarter din computer, få mulighed for at blive præsenteret for muligheden for at starte med din tidligere DOS-version. Det er jo meget godt, men hvis der ikke er en tidligere DOS-version, skal den jo "efterinstalleres" og hvordan gør man så det ?

 • Start dn computer op i MS-DOS tilstand.
 • Indsæt en DOS system diskette med din gamle DOS version (jeg vil anbefale at du ikke bruger DOS-versioner mindre end 6.00) i drev A:
 • Skift til drev C: og skriv CD \ og tryk <Enter>
 • Skriv herefter nedenstående kommandoer, alle efterfulgt af <Enter>
  ATTRIB A:*.SYS -s -h -r
  COPY A:IO.SYS IO.DOS
  COPY A:MSDOS.SYS MSDOS.DOS
  COPY A:COMMAND.COM COMMAND.DOS
  
 • Herefter kan du oprette en CONFIG.DOS og en AUTOEXEC.DOS indeholdende de drivere og kommandoer, du ønsker at benytte, når du starter din gamle DOS op...

For så at starte din gamle DOS, skal du enten indsætte linien BootMenu=1 i din MSDOS.SYS eller trykke på F8 når meddelelsen "Starter Windows 95" viser sig på din skærm.