Internet cache filer mangler

For l�nge siden

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP, Win2003, Vista, Win2008, Win7

Tak til bl.a. Henning B. Sørensen og Stig Rasmussen.

I så vel Netscape som Microsoft Internet Explorer kan man normalt også efter man har afbrudt forbindelsen til sin internetudbyder klikke på knappen "Tilbage" og se de sider, man har kigget på sidst. Dette skyldes at efterhåden som siderne læses ind, gemmes de samtidig på din harddisk i et bibliotek, der f.eks. hedder C:\Windows\Temporary Internet Files.
Mange (specielt kunder hos Tele Danmark Internet) oplever, at de ikke kan gå tilbage og ved nærmere eftersyn er der ikke lagret en eneste fil i biblioteket med midlertidige internet filer !
Dette skyldes at browseren (Netscape eller Microsoft Internet Explorer) er sat op til at benytte en såkaldt "Proxy", altså en server, der står hos deres udbyder, der lagrer de midlertidige filer i stedet. Fordelen ved dette er, at sider, som en anden internetbruger har kigget på, vil ligge i cache filerne på proxy-serveren og derved indlæses hurtigere. Ulempen er, at man ikke blot kan lade siderne blive læst ind, afbryde forbindelsen og tage sig al den tid man har lyst til til at læse siderne, der er lagret i cache, samtidig med at man glæder sig over, hvor mange penge man sparer...
Teknikken er blot at fjerne afmærkningen i "Indstillinger"/"connection"/"connect through a proxy server".
Højreklik på ikonet "Internet", vælg "Egenskaber", klik på fanebladet "Forbindelser" og under overskriften "Proxy-server", fjernes afkrydsningen ved "Etabler forbindelse gennem en proxy-server". Herefter skal man klikke på fanebladet "Indstillinger" og slette alle filer i "Oversigt"., klikke på fanebladet "Avanceret", og under "Indstillinger" slette alle filer i mappen "Midlertidige Internet-filer". (Tøm mappe).

Problemet er som sagt at Tele Danmark har valgt at indstille Internet Explorer til at lagre alle internet-filer på deres proxy-server i Århus, hvorfor det kun er adresserne, der ligger på ens harddisk...
Microsoft indstiller ikke selv Internet Explorer til at bruge en proxy-server, og man kan vel egentlig ikke rigtig kalde det en fejl, da det jo har den fordel, at når en bruger f.eks. har læst noget i et dokument fra Australien, så ligger det på proxy-serveren i Århus, hvis en andet Tele Danmark Internet abonnent så, vil se det samme dokument, sparer man teletrafikken til Australien, og dermed det går det så en anelse hurtigere for forbrugerne.
Ulempen er så, at alle filer lagres i Århus, og når vi vil se noget som vi tidligere har set, ja så undgår vi det hårde slid på vores harddisk, men må til gengæld vente på svar fra Århus.