Print screen

For l�nge siden

WinNT, Win95, Win98, Win2K, WinME, WinXP, Win2003, Vista, Win2008, Win7

Se også Skærmprint, hvis du bruger Windows 8.

Mange undrer sig over, at der ikke kommer noget ud på printeren, når de trykker Print Screen, men det er i virkeligheden slet ikke så underligt: Trykker man Print Screen i Windows, vil et billede af din skærm blive overført til klippebordet. Hvis du så starter Udklipsholderen op, kan du se, hvad der ligger på klippebordet.
Dette billede kan naturligvis indsættes i de allerfleste andre Windows applikationer, der understøtter billeder, så som MS Paint, Paint Shop Pro, Adobe Photoshop, Microsoft Word for blot at nævne nogle få.

Trykker man spankey("Alt");+spankey("PrtScn");, vil et billede af det aktive vindue blive overført til Windows klippebordet.

Sidder du med et MS-DOS baseret program, gemmes billedet umiddelbart kun hvis DOS programmet afvikles i et vindue. Afvikles det i fuld skærm, kan du enten trykke på spankey("Alt");+spankey("Enter"); for at ændre fra fuld skærms-afvikling til afvikling i et vindue. (husk at trykke på spankey("Alt");+spankey("Enter"); igen for at sætte afviklingen tilbage til fuld skærm igen), eller du kan vælge Egenskaber for programmet og under Diverse fjerne markeringen fra PrintScreen i sektionen Windows genvejs taster.